• Spumante-Lounge

  • Astoria Coldwine 9.5

    Spumante-Lounge
    Onweerstaanbaar lekkere wijn; vol, fruitig, geurige neus van rijpe perzik en harmonieus droge afdronk. Uniek geproduceerd door koude fermentatie met exclusief ontwikkelde gist. Niet voor niets is deze wijn uitgeroepen tot best mousserende wijn van Italië 2010! Astoria is een befaamd wijnhuis gelegen midden in het Proseccogebied: de Valdobbiadene, provincie Veneto, Italia!. Coldwine is een zo geheten loungeproduct. Dit houdt in dat er naast de proseccodruif , andere druiven zijn toegevoegd. In dit geval de Chardonnay. De naam Coldwine staat voor het ijskoud drinken van het product: rond de 4 graden. Dan pas komt de smaak tot zijn recht.  9.5 is het alcoholpercentage.

    Prijswinnaar:
    - Grand Medaglia d' Oro, Concorso Enologico Internazionale Vinitaly 2010
    - Bronze medal, Wine Innovation Awards 2010
    - Bronze award Excellence Brand Packaging Design, Pentawards Design Competition 2010
    - Grand Prix 1º Premio Assoluto, Forum Spumanti d' Italia Valdobbiadene 2010
    - Silver medal, International Wine Guide 2011


  • Astoria Coldwine Papeete

    Spumante-Lounge
    Perlage: zeer fijn en hardnekkig.
    Kleur: strogeel met groene tinten.
    Geur: etherisch, delicaat, zeer persoonlijk voor synergie tussen rassen aroma's en smaken van de gist; met een sterke aromatische noot.
    Smaak: vol, harmonieus, droog
  • Astoria Coldwine 9.5 RED

    Spumante-Lounge
    Astoria is een befaamd wijnhuis gelegen midden in het Proseccogebied: de Valdobbiadene, provincie Veneto, Italia!. Coldwine is een zo geheten loungeproduct. Dit houdt in dat er naast de proseccodruif , andere druiven zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld de Chardonnay of de Pinot Noir voor rosékleur. De naam coldwine staat voor het ijskoud drinken van het product: rond de 4 graden. Dan pas komt de smaak tot zijn recht. Het is een onweerstaanbaar lekkere spumante wijn;mooi rood, zelfs dieprood, zeer fijne en aanhoudende mousse, geur is delicaat en zwoel. Smaak vol van rood fruit, kersen, harmonieus met een heerlijk zoetje in de afdronk.
  • Astoria Coldwine 9.5 Pink

    Spumante-Lounge

    Astoria is een befaamd wijnhuis gelegen midden in het Proseccogebied: de Valdobbiadene, provincie Veneto, Italia!. Coldwine is een zo geheten loungeproduct. Dit houdt in dat er naast de proseccodruif , andere druiven zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld de Chardonnay of de Pinot Noir voor rosékleur. De naam coldwine staat voor het ijskoud drinken van het product: rond de 4 graden. Dan pas komt de smaak tot zijn recht. 
    Onweerstaanbaar lekkere rosé, elegant, vol, fruitig, geurige neus van zacht rood fruit, harmonieus niet te droge afdronk.

    Astoria 9.5 Cold Wine PINK:
    • Laag in alcohol (9.5%)
    • Heerlijk doordrinkbaar
    • IJskoud de beste!
  • Astoria Coldwine zerotondo 0 %

    Spumante-Lounge
    Astoria is een befaamd wijnhuis gelegen midden in het Proseccogebied: de Valdobbiadene, provincie Veneto, Italia!. Coldwine is een zo geheten loungeproduct. Dit houdt in dat er naast de proseccodruif , andere druiven zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld de Chardonnay of de Pinot Noir voor rosékleur. De naam Coldwine staat voor het ijskoud drinken van het product: rond de 4 graden. Dan pas komt de smaak tot zijn recht.  De Zerotondo is in de lijn van de Coldwines 9.5: de alcoholvrije variant. Super lekker, fris zoetje. Eindelijk wat anders en toch goede kwaliteit.
  • Astoria Coldwine 9.5 Sweet

    Spumante-Lounge
    Astoria is een befaamd wijnhuis gelegen midden in het Proseccogebied: de Valdobbiadene, provincie Veneto, Italia!. Coldwine is een zo geheten loungeproduct. Dit houdt in dat er naast de proseccodruif , andere druiven zijn toegevoegd. Bijvoorbeeld de Chardonnay of de Pinot Noir voor rosékleur. De naam coldwine staat voor het ijskoud drinken van het product: rond de 4 graden. Dan pas komt de smaak tot zijn recht. 
    Klassiek bouquet met de muscato druif. Zacht aromatisch, iets zoetere variant met aanhoudende fijne bubbel.
  • Astoria Lounge Sweet

    Spumante-Lounge
    Subtiel zoete mousserende wijn met Muskaat- en Proseccodruiven. Een volle mousse en afdronk van rijpe perzik en muskaat. Weinig alcohol. Rijk en heerlijk aromatisch, niet te zoet, zonder bitter te zijn.Perfect om zo te drinken of als begeleider van lichte dessers. 
  • Astoria Fashion Victim Bianco

    Spumante-Lounge
    Heerlijke Spumante zoals alleen Astoria ze maakt!
    Astoria Fashion Victim Cuvée (Extra Dry) is een frisse zachte mousserende wijn met nuances van citrus en afdronk van rijp geel tropisch fruit. Astoria Fashion Victim Cuvée wordt gemaakt van de druivensoorten Glera en Chardonnay. Serveer deze heerlijke bubbel op 6 tot 8 graden, in wijnkoeler met ijs.




  • Astoria Lounge Rosé Fashion Victim

    Spumante-Lounge
    Sappige rosé prosecco met toevoeging van 10% Pinot Nero druiven. Fruitige en frisse zomerse  wijn met tonen van aardbei, veel rijpe framboos en rode bessen. Mooi in balans, verrassend elegant droge afdronk.

    Prijswinnaar:
    - Gouden medaille op het Concours International des Rosés du Monde 2010.

  • Astoria Gaggiandre

    Spumante-Lounge
    Kleur is licht strogeel. In geur fruitig, bloemig. De smaak droog, fris, wit fruit, wat toast, fijne aanhoudende mousse. 

    Astoria vini is de producent van deze Spumante, deze Prosecco d.o.c. is voor 100% gemaakt van biologisch geteelde Glera druiven, afkomstig uit het gebied Treviso. Oogst vindt plaats in september, de druiven worden licht gekneusd en geperst. De eerste gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij  18 ° C met toevoeging van geselecteerde gisten voor de productie van biologische wijn. De nieuwe wijn wordt ‘sur lie’ voor een maand bewaard, gefilterd en ondergaat vervolgens gedurende 15/20 dagen zijn tweede gisting. Hierna volgt rijping en botteling op fles gedurende enkele weken.

    Astoria Gaggiandre wordt onder strikte voorwaarden voor Biologische wijnbouw geproduceerd. 15 jaar oude wijnstokken, 3.500 wijnstokken per hectare. Opbrengst is 130/140 liter per hectare.Deze Gaggiandre Prosecco wordt gebotteld in een onderscheidende fles, exclusief gemaakt voor Astoria Vini en is geïnspireerd op de glasmakers van Murano.
  • Astoria YU Sushi Sparkling

    Spumante-Lounge
    Astoria YU SUSHI Sparkling is een heerlijke, frisse en fruitige mousserende wijn. Elegante en sprankelende wijn met een vriendelijk alcoholpercentage van 11%. Combineer deze wijn met sushi en sashimi en beleef daardoor de ultieme smaaksensatie! Serveer Astoria YU SUSHI Sparkling op 6 tot 8 graden.
  • Champagne en Prosecco

  • Champagne Baron Fuente Grande Reserve Brut

    Champagne en Prosecco
    Het Champagne huis Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolores Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dagen is Baron Fuente in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly sur Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.
    De wijngaarden zijn beplant met de traditionele druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

    Deze Tradition wordt gemaakt van 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. Zeer belangrijk voor de druiven in het Champagne gebied is de zeer kalk rijke grond.

    Elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur. Een van de mooiere Champagnes van deze gemeente, dankzij de ervaring en het vakmanschap van deze familie.
  • Prosecco MBM Spumante DOC

    Champagne en Prosecco
    Veneto, bekend vanwege het tot de verbeelding sprekende Venetië en het Lago di Garda. Het afwisselende landschap van de Veneto strekt zich uit van de Alpen tot aan de Adriatische Zee en omvat bergen, heuvels, meren, rivieren, dalen, vlaktes en kustgebied.
    Een ander 'gegeven' in Veneto is de Prosecco, afkomstig uit het noordoostelijke deel van de regio, rond de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene, en gemaakt van de gelijknamige druivensoort. Hoewel er ook zoete varianten bestaan zijn de meeste Prosecco's droog en vrijwel altijd in meer (in de vorm van een Spumante) of mindere mate (in de vorm van een Frizzante) mousserend.

    Deze prosecco heeft een strogele kleur, met fijne bubbels. De neus is intens en aromatisch met hints van appel en perzikbloesem. Op het palet soepel, fluweelzacht met een harmonische en aromatische afdronk. Heerlijk als aperitief, perfect bij een voorgerecht, maar ook de ideale aanvulling voor een vismaaltijd. Deze Cuvée is persoonlijk gekozen door Martino Biscardo.
  • Astoria Casa Vittorino DOCG

    Champagne en Prosecco
    Zeer elegante wijn van exclusieve Rive-kwaliteit druiven, van 1 jaargang. Lichte nuances van laurier, witte bloesem en groene appel. Lange afdronk met verrassend lekkere rijpe intense zuren en zachte tonen van lime. Eigenwijze fles: doorzichtig, je ziet direct de staat van de wijn en de fles past niet zomaar in een wijnrek. Deze prosecco onderscheid zich omdat u het wijnmaakproces er in proeft.

    Prijswinnaar:
    - 90 points, Wine Enthusiast (vintage 2009)
    - Oscar qualita/prezzo, Bollicine d' Italia 2011, Gambrero Rosso (millesimato 2009)
    - Argent Silver, Selections Mondiales des Vins Canada 2010 (vintage 2009)
    - Medaglia d' Oro, con punti 85, Mostra dei Vini Triveneti 2011 (millesimato 2010)
  • Astoria Millesimato DOCG

    Champagne en Prosecco
    Volle, zachte prosecco met geuren van meloen. Ronde en fijne mousse met subtiele afdronk van abrikoos en rijpe perzik.

    Prijswinnaar:
    - Vinalies d' Argent, Vinalies Internationales Vins du Monde 2010 (millesimato 2009)
    - Medaille d' Argent, Effervescent du Monde 2010 (millesimato 2009)
    - Silver Award, International Wine Challange AWC Vienna 2010 (vinatge 2009)
    - Silver 2010 Quality Award, International Wine & Spirit Competition (vintage 2009)- Dama d' Oro, 12º EnoCongeliano Sigillo de Eccellenza Citta de Conegliano (millesimato 2010)
    - Gold Medal, International Wine Guide 2011 (vintage 2010)
  • Coller Spumante Chardonnay

    Champagne en Prosecco
    Kleur
    Helder geel, fijne mousse.

    Neus
    Groene appels en een hint van citrusfruit.

    Smaak
    Vol en milddroog, met een zachte mousse.

    Spijs
    Ideaal aperitief, bij kleine hapjes of een zomerse salade.

  • Witte wijn

  • Conde Pinel Semi- Sweet Bianco

    Witte wijn
    De wijnen van Conde Pinel vinden hun oorsprong in de wijngaarden in de regio van Allicante. Heerlijk soepele drinkwijnen voor alledag en echte allemansvrienden, die geroemd worden om hun fantastische prijs – kwaliteit verhouding.

    Lekkere zoete lichtvoetige wijn. Laat maar komen, als we even uitzakken op een zonnig terras. Gemaakt van Viura druiven aangevuld met een goede dosis van de aromatische en populaire Verdejo.
    De wijn is zoet en licht kruidig met de smaak van appel, citrus en ananas. De Pinel Semi-Sweet white is heerlijk als aperitief maar heeft ook geen enkele moeite met fruit en andere zoetige nagerechten. Ook erg lekker op het terras op een lekkere warme dag.
  • Conde Pinel Viura Verdejo Bianco

    Witte wijn
    De wijnen van Conde Pinel vinden hun oorsprong in de wijngaarden in de regio van Allicante. Heerlijk soepele drinkwijnen voor alledag en echte allemansvrienden, die geroemd worden om hun fantastische prijs – kwaliteit verhouding.
    De Conde Pinel wijnen worden geproduceerd door David Tofterup en zijn team van wijnmakers. David Tofterup is in 1975 geboren in Esbjerg, Denemarken. Op 15-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn familie naar de Costa del Sol in Spanje, hier groeide zijn interesse voor de Spaanse taal, cultuur, gastronomie en wijn. Sinds die tijd ontstond zijn passie en waardering voor de kwaliteit van wijn en eten. Zijn interesse voor wijn kwam niet alleen terug in het consumeren van wijn, maar ook de kunst en techniek van het wijnmaken interesseerde hem. Toen hij 18 jaar was verhuisde hij alleen terug naar Kopenhagen en studeerde hij af aan het Copenhagen Business College in 1995 en in 1998 werd hij een bekwaam meester in de wijnkelder en ging hij op avontuur door rondreizen in de wijnwereld. Hij werkte als assistent wijnmaker bij prestigieuze wijnhuizen, zoals Mont Marcal, Chateau Lestage-Simon, Vina Tarapaca, Foley Estates en Lincourt Vineyards.


    Lekkere lichtvoetige wijn. Conde Pinel is daar de perfecte wijn voor. Laat maar komen, als we even uitzakken op een zonnig terras. Gemaakt van Viura druiven aangevuld met een goede dosis van de aromatische en populaire Verdejo.
    De wijn is licht kruidig met de smaak van appel, citrus en ananas. De wijn is heerlijk als aperitief maar heeft ook geen enkele moeite met wit vlees, kruidige gerechten en vis in een romige saus. Ook erg lekker op het terras op een lekkere warme dag.
     
  • Zabu Grillo

    Witte wijn
    De wijngaarden van Vigneti Zabù liggen in de heuvels boven het meer Arancio. Het water van dit meer is vitaal voor deze wijngaarden in de vaak warme Siciliaanse zomers en zorgt er voor dat de druiven optimaal kunnen rijpen. Deze boeren weten hoe ze een mooie druif moeten telen maar vinificatie en marketing is door hun omvang en locatie vaak een struikelblok. Deze slimme coöperatie heeft daarom de handen ineengeslagen met de Farnese Group.
    Voor de vinificatie heeft de Farnese Group de wijnmaker Filippo Baccalaro aangetrokken. Met de laatste wijnmaaktechnieken en een moderne winery tot zijn beschikking heeft Filippo de missie de wijnen die voortkomen uit deze onderneming nog verder te verbeteren.De Grillo van Zabu heeft een licht aromatische en fruitige geur. De smaak is zacht met florale exotisch fruit. Lekker als aperitief, bij de BBQ of gewoon bij de borrel.

     
  • Jean-Claude Mas Blanc IGT

    Witte wijn
    Deze typische Mediterraanse blend van Grenache (35%), Vermentino (25%) met een vleugje Sauvignon (15%) en Chardonnay (25%).
    De bodem bestaat uit klei en kalksteen met kiezels. Elke druif wordt apart gevinifieerd. Deze blend is goudgeel van kleur met groene hints. In de neus complexe aroma’s met tonen van citroen en witte bloemen, ontwikkelend naar tropische fruit aroma’s. In de mond is deze wijn fruitig, rond en zacht, rijk, goed in balans met een goede afdronk. Deze wijn gaat goed samen met vis, kip, curry of gewoon voor zichzelf.
  • Domaines Paul Mas Viognier- Chardonnay

    Witte wijn
    16 en 18 jaar oude wijnstokken op klei en kalkhoudende bodem. 58% Chardonnay en 42% Viognier. Chardonnay rijpt gedurende 4 maanden op nieuw eikenhouten vaten. Viognier ondergaat geen houtrijping.

    Helder goudgeel met een strogele gloed. Zeer elegante neus van peer, tropisch fruit, perzik en citrus met een hint van vanille en toast. Fris en zacht van smaak met een lange, fruitige afdronk.
  • Chateau Paul Mas Belluquette Blanc

    Witte wijn
    De Belluguertte Blanc is een topwijn van Domaine Paul Mas. De wijn heeft separate vergisting gehad op eikenhouten vaten gedurende een maand, bij een lage temperatuur. 50% is malolactisch vergist. De wijn heeft enkele maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Dit is een opvallende mix van Grenache Blanc, Roussanne en Vermentino. Deze wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer. De wijn is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau.


  • Cadaulan Blanc

    Witte wijn
    Château Cadaulan is een prachtig en modern wijngoed, in het hart van de internationale wijnwereld, de Franse Bordeaux. Het château is sinds 2004 eigendom van de LImburgse familie Smeets, sinds 2008 is de enige dochter van de familie, Chantal, verantwoordelijk voor het wijn maken. Haar doel en passie is om kwaliteitswijnen te maken met moderne methodes, maar met respect voor traditie. 

    Château Cadaulan streeft naar optimale, zuivere wijnen die spreken van terroir en liefde voor het vak. Daarom gaan zij in het hele productie-proces, van het veldwerk tot het bottelen, zeer nauwgezet te werk.  De grootste uitdaging is om in te spelen op de omstandigheden, om van iedere oogst een kwaliteitswijn te maken. In de praktijk betekent dit een uitgebreide planning van veldwerk, lage rendementen, een zeer zorgvuldige sortering van de druiven op kwaliteit en het steeds weer zoeken naar nieuwe methodes om resultaten te verbeteren.

    Deze bordeaux Blanc is een typische witte bordeaux wijn. Met het gros aan Sauvignon Blanc 80% en aangevuld met 20% Sémillon. De wijn wordt gefermenteerd 3 weken lang in roestvrijstalen vaten. Na deze eerste fermentatie wordt de wijn direct op de fles gebracht. Zo onstaat er een zeer zuivere en frisse Elixir de Gravaillac met prachtige zuren en gastronomische kanten. Deze witte wijn kan dus uitstekend bij salades, lichte visgerechten en schaal- en schelpdieren


  • Vinzelles Pouilly Fuissé

    Witte wijn
    Pouilly Vinzelles is een appellatie in de region Macon en bestaat uit 53 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn gelegen op steile hellingen op het oosten met uitzicht op de Saone Vallei en worden gedomineerd door het kasteel van Vinzelles en is al eeuwen eigendom van de familie de Lostende. 
    De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en is rijk aan silica dat zorgt voor veel finesse en mineraliteit van de wijn. Op het oppervlak van de bodem ligt een grote hoeveelheid fossiele kalksteen. De ligging op het oosten en zuiden is ideaal voor de perfecte rijpheid van de druiven.
    De druiven worden handmatig geoogst. De wijn heeft een lichtgele tint. In de neus complexe aroma’s van citrus en zoete specerijen. De wijn heeft veel finesse en een typisch karakter. Deze wijn is heerlijk bij vis, kalfszwezerik en geroosterde kwartel, kaas en andere fijne vleessoorten.
  • Vesevo Greco di Tufo Bianco DOCG

    Witte wijn
    Greco di Tufo is afkomstig uit de provincie Avellino in Campania, de regio ten zuidoosten van Napels. De wijn is genoemd naar zijn druif, Greco en de plaats waar hij vandaan komt, Tufo. De Greco di Tufo is in de loop der jaren steeds meer bekend geworden als één van de beste wijnen van Campanie. De druiven gedijen vooral op een arme, vulkaanrijke, granietachtige bodem en hoge temperaturen. De wijngaarden rond het plaatsje Tufo gelden al sinds de oudheid als ideale plek voor deze druiven. 

     
  • Velenosi Villa Angela Pecorino

    Witte wijn
    Mooie geur van vers gras, versgeplukte druiven en veel fruit. Kruisbes, weelderig en exotisch. Groene bessen in de smaak, strakke maar rijpe zuren. Appel en meloen in harmonie met goed sap en droogte. Afdronk met verse limoen en goed ontwikkeld zuurtje. Spannende wijn door zijn brede en unieke smakenpalet.
  • Astoria Suade Sauvignon Blanc

    Witte wijn
    Indrukwekkende intense tonen van rijp wit fruit zoals peer en lychee. Elegante en verfrissende nuances van grapefruit. Stuivend en rijk. Complexiteit van vers gras in combinatie met citrus en lime. Onverwacht lange afdronk
  • Astoria Pinot Grigio

    Witte wijn
    Een klassieker uit het Noorden van Italië. Citrus en wit fruit in de neus. Rijpe appel, honing met aangename zuren.

    Prijswinnaar:
    - Verkozen tot beste Pinot Grigio van de “Prowein” 2009.
  • Montresor Lugana DOP

    Witte wijn
    Heerlijke delicate, droge witte wijn met klasse van beroemde wijnmaker Montresor uit Noord Italie.
    Fonkelend zonnig geel. Rijke voorjaars/bloesemgeur vermengd met perzik, peer, meloen. Vleug vanille, ietwat rokerig en kruidig. In de mond lekker vet, breed, zalvend zacht. Boterige vanille pakt het witte fruit heerlijk in. De neus had het al aangekondigd, toch is die weelderige rijkdom verrassend. 


  • Stefano Antonucci Verdicchio del Castelli di Jesi

    Witte wijn
    Een zachte toegankelijke Verdicchio die de goede wijnmaker verraadt. Mooie zuurgraad, in balans


  • Stefano Antonucci Verdicchio Le Vaglie DOP

    Witte wijn
    Deze Verdicchio 'Le Vaglie' is dé hit uit de Marken! Le Vaglie is een selectie van druiven van de beste wijngaarden van Antonucci en heeft een lichte maar verfijnde houtopvoeding.

    Le Vaglie heeft een compacte, rijke en rijpe geur van bloemen, honing en kruiden. Zeer verleidelijk en verfrissend. Le Vaglie is op dronk maar kan ook nog jaren liggen. Geweldig bij vis, crudo di mare, vongole etc.

    'This opens with intense fragrances of peach and apricot that carry over to the palate alongside a juicy lemon flavor. It also boasts mouthwatering salinity and mineral sensations and, while it’s delicious now, hold for 2–3 years to develop additional dimensions of flavor.' - Wine Enthusiast 89/100                    
  • Stefano Antonucci Verdicchio Reserva DOCG

    Witte wijn
    Deze Verdicchio Riserva DOCG is een pracht wijn en begeleider van de mooiste gerechten. Hij behoort tot de absolute top als het gaat om Verdicchio en staat in de beste restaurants van Italië op de kaart en is aan boord in de business class van British Airways. Het is ook de wijn waarmee Stefano Antonucci naam en faam heeft gekregen. Jaar op jaar bewijst hij zijn grote klasse met onderscheidingen en maximale scores 'Tre Bicchieri' in de meest prestigieuze Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

    De wijn is houtgelagerd maar het hout is heel goed verweven. In de neus komt vooral het minerale karakter van de Verdicchio naar boven. In de mond heeft de wijn een mooie vettige structuur met veel tropisch fruit en een zachte lange afdronk. De wijn kan heel goed ouderen. 

    Review Gambero Rosso 3/3 glaasjes: ‘There is a high sense of elegance, skillful use of wood in the riserva of Stefano Antonucci, it expresses the power and uniqueness of the right bank dell'Esino.’
  • Santadi Cala Silente Vermentino

    Witte wijn
    Deze wijn is afkomstig van wijngaarden op het zuidelijke deel van het eiland, op de heuvels ten noorden van de stad Cagliari. De kleur van deze mooie Vermentino wijn is strogeel met licht groenige tinten. Het bouquet is aangenaam, open en vol, met hints van wit fruit, grapefruit, licht kruidig, met wat hints van mint en een vleugje anijs en venkel.
    De smaak is vol, met een enigszins kruidige aanzet van rijp wit fruit, een vleugje venkel. De afdronk heeft een goede lengte. Het is een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bittertje in de afdronk.
  • Guntrum Grauburgunder Kabinett Trocken

    Witte wijn
    Aromatische wijn, tonen van exotisch fruit en kruidigheid.

    Droog, tamelijk vol, mooie zuren en een lange afdronk.

    Heerlijk bij bv. witte asperges. Of als aperitief, bij salades.
  • Huesgen Pinot Blanc Barockhaus

    Witte wijn
    Verrassend, deze witte wijn uit deze riesling dominerende streek: Traben-Trarbach. De wijn heeft een verkwikkend en fris karakter  met daarnaast licht rokige en zacht kruidige tonen. Ook florale elementen. Komt zachter over dan de Riesling, maar blijft energie geven. De Pinot Blanc doet het erg goed als aperitief maar zal ook zeker passen bij de asperges. Heerlijke terraswijn of  als begeleider van lichte gerechten als een garnalencoctail, gerookte vis of  een salade. 
  • Huesgen Riesling Barockhaus

    Witte wijn
    Heerlijk frisse en verkwikkende Riesling. Echt een moezelstijl; Mineraliteit wordt gecombineerd met jonge perzik en een bloemig karakter.  Elegantie door laag alcoholpercentage van 12%, maar voelt voller aan. Dorstlessend door frisse zuren en verkwikkend karakter. Heerlijk als aperitief,  past ook zeker goed bij asperges.
  • Saint Clair Sauvignon Blanc Block 25

    Witte wijn
     De "middenklasse"van Saint Clair. De wijngaard produceert op verschillende terroirs. Ieder terroir heeft zijn eigen wijnmeester en heeft een eigen -block- naam. Iedere wijn van hoge kwaliteit maar met verschillende smaaknuances.
    Block 25:
    Neus: Frisse groene paprika en rijpe kruisbes aroma's.
    Smaak: De groene paprika blijft, aangevuld met grapefruit en tropisch fruit met onderliggende mineraliteit.

    Spijs
    Heerlijk bij gegrilde groente, frisse salades en gebakken vis.
  • Saint Clair Sauvigon Blanc Wairau

    Witte wijn
    Top Sauvignon zoals alleen in Nieuw Zeeland gemaakt wordt.
    Neus: Krachtig en intens, met indrukken van passievrucht, gtrapefruit, cassis en een onderliggende toon van mineralen.
    Smaak: Zeer geconcentreerd en vol, met een lange, nablijvende finish. Prachtig in balans.
    Spijs: Bij oesters, witvlees, zalm en andere vissoorten. Of bij groene asperges/ artichoc

    Award
    Deze wijn heeft al vele medailles gewonnen.Neus

  • Saint Clair Chardonnay Omaka

    Witte wijn
    Heerlijke Chardonnay uit de Nieuwe  wereld Verrassend en niet te vergelijken met een Europesche. 
    Neus: Intense, complexe neus van witte perzik, orchidee en hartige tonen door het gebruik van eikenhout.
    Smaak: Vol, rijk, met indrukken van steenfruit, brood korst en een vleugje vanille. Lange, elegante afdronk, mooie balans.
    Spijs: Perfect met zalm, rijke roomsauzen en gegrilde kip.

    Award
    Top of Class Trophy IWSC London, 2006
  • Fevre Chablis Grand Cru

    Witte wijn
    Houtopvoeding
    Ongeveer 1 jaar, met een heel klein beetje nieuw hout.

    Kleur
    Goud/geel.

    Neus
    Rijk, complex en genuanceerd.

    Smaak
    Vol en krachtig, maar grote complexiteit en subtiele nuances. Lange, lange afdronk.
  • Rosé wijn

  • Jean-Claude mas Rosé IGT

    Rosé wijn
    Deze blend is gemaakt van traditionele druivensoorten: Grenache (50%), Cinsault (30%) en Syrah (20%).
    Deze rosé heeft een complexe neus met kersen, toffee en bloemige aroma’s die zich ontwikkelen naar zacht gekonfijt fruit. In de mond is deze wijn rijk en zacht, met een goede balans. Met een fruitkarakter en een goede lengte. Deze rosé gaat goed samen met lichte gerechten, gegrild vlees, salades, wit vlees, pasta carbonara en zachte kazen. De perfecte zomerwijn!
  • Filare Pint Grigio Blush

    Rosé wijn
    Erg lekker, fris glas, mooie fruitig.Heerlijk zachte Rosé afdronk. 


  • Fosso Corno Cima Rosa

    Rosé wijn
    Kleur: Levendig rosé
    Neus: Delicaat en rijk boeket.
    Smaak: Aangenaam fris met hints van rode bessen. Elegante en goed uitgebalanceerde textuur
  • Domaine Quiot, Houchart Rosé

    Rosé wijn
    Heerlijke, frisse en fruitige aromas met nuances van aardbeien.
    Mooie, evenwichtige wijn met een frisse afdronk.

    Spijs
    Als aperitief, op het terras, bij salades, barbecue, aziatische schotels.

    Award
    WINE SPECTATOR : #1 PROVENCE ROSÉ IN LIST OF “EUROPE’S BEST VALUES”
  • Domaine Quiot, Houchart Rosé Sainte Victoire

    Rosé wijn
    Licht zalmroze provence-rosé
    Elegante en fruitige neus van aardbei en framboos. "Meer wijn" dan de gewone Rosé van hetzelfde huis.

    Goede balans en finesse, mineraliteit die typerend is voor de appellation.

    Spijs
    Bij salades en als aperitief, bij hartige taarten.
  • Med Rosé

    Rosé wijn
    Deze unieke MED Rose kwamen we tegen op Château Camparnaud tijdens een van onze wijnreizen. Het Château ligt aan de Route de Saint Tropez vlakbij de mondaine badplaatsen Saint-Tropez en Sainte-Maxime, waar deze rosé rijkelijk vloeit. Vandaar dat er van deze prachtige wijn niet veel flessen de grens overgaan. Sterker nog, het heeft maanden geduurd voordat we de eigenaar ervan konden overtuigen een klein deel van zijn oogst aan Nederland te verkopen.

    De wijnen worden geproduceerd volgens het Terra Vitis principe, dus met respect voor natuur, milieu en mens. De druiven worden hier 's nachts met de hand geoogst om ze onder optimale (koele) omstandigheden binnen te halen. Vervolgens worden de druiven door een hyper modern systeem geselecteerd. Het komt er op neer dat het bijzonder kostbare systeem iedere druif individueel scant en volgens vooraf ingegeven maatstaven selecteert. Een betere methode om alleen de beste druiven over te houden is er niet en wordt enkel door een handvol top-producenten bij bekende Grand Cru Classé Châteaux in de Bordeaux gebruikt.

    Het resultaat: een prachtige zalm kleurige rosé gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah druiven. Hij blinkt uit in subtiliteit en finesse. Verfijnde aroma's van klein rood fruit; aardbei, framboos en kers met over de hele breedte passiefruit. Mooi droog, elegant, bijzonder verfijnd en uitnodigend van smaak. Geweldig aperitief, maar ook aan tafel aangenaam bij Oosterse gerechten, diverse soorten vis en lichte gerechten van de grill of barbecue.
  • Rode wijn

  • Zabu Nero d'Avola

    Rode wijn
    De wijngaarden van Vigneti Zabù liggen in de heuvels boven het meer Arancio. Het water van dit meer is vitaal voor deze wijngaarden in de vaak warme Siciliaanse zomers en zorgt er voor dat de druiven optimaal kunnen rijpen. Deze boeren weten hoe ze een mooie druif moeten telen maar vinificatie en marketing is door hun omvang en locatie vaak een struikelblok. Deze slimme coöperatie heeft daarom de handen ineengeslagen met de Farnese Group.
    Voor de vinificatie heeft de Farnese Group de wijnmaker Filippo Baccalaro aangetrokken. Met de laatste wijnmaaktechnieken en een moderne winery tot zijn beschikking heeft Filippo de missie de wijnen die voortkomen uit deze onderneming nog verder te verbeteren.
    Deze Nero d'Avola is robijnrood van kleur met enkele paarse tonen. In de neus een expressie van zwart fruit, kersen, bosbessen en een zekere kruidigheid. Een mondvullende, soepele, zachte wijn vol zwart fruit. Zachte, aangename tannines houden deze wijn goed in balans. De afdronk is aangenaam lang en sappig.


  • Conde Pinel Tempranillo Tinto

    Rode wijn
    De rode wijn wordt gemaakt van Tempranillo druiven. De druiven worden met de hand geoogst en 20% van de wijn rijpt gedurende 3 maanden op Frans eiken.
    Hij kenmerkt zich door fijne aroma’s van rood fruit zoals bessen, wilde aardbeien en een beetje kersen. Verder ook een beetje toast en vanille die de korte houtrijping verraden.
    Toegankelijke, soepele en zachte wijn met veel fruit.
  • Jean Claude Mas Rouge IGP

    Rode wijn
    Jean Claude Mas is een uitnodiging om alledaagse luxe te ervaren, een signatuur van de Domaines Paul Mas levensstijl. Het delen van ons  landschap, ons klimaat, ons warme welkom en onze producten, samen met een glas wijn brengt ware emoties naar boven. Deze rode blend is gemaakt van druivensoorten met een sterk karakter: Grenache Noir (45%), Carignan (25%), Cinsault (15%), Merlot (10%) en Syrah (5%).
    De boden bestaat uit klei en kalksteen en grind, en een deel bestaat uit leisteen waar voornamelijk de Carignan op wordt verbouwd. De wijn rijpt 4 maanden in roestvrijstalen tanks voordat deze gebotteld wordt.
    Deze blend is licht granaatrood van kleur met paarse tinten. In de neus complexe aroma’s van pruimen, framboos tonen van hout die zich ontwikkelen naar aroma’s van zachte kruiden. In de mond is deze wijn, fruitig, rijk en rond. Zacht en goed in balans, met vers zoethout. Deze wijn kan nog 2 tot 3 jaar rijpen. Deze wijn past goed bij gerechten van wit vlees, gegrild vlees, parelhoen met verse tijm, Spaanse tapas, bruschetta met aromatische kruiden, en zachte en medium sterke kazen.
  • Chateau Paul Mas Clos des Mures

    Rode wijn
    De wijnstokken van de Syrah zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. De grenache stokken zijn 45 jaar oud. Deze zijn aangeplant op een bodem van klei, gravel en leisteen waartussen veel fossielen zitten. De wijngaarden zijn gelegen op een plateau en hebben daarom veel zonlicht.
    ( Syrah 83%, Grenache 12% en Mouverde 5% ). De druiven zijn met de hand geoogst en de opbrengst bedraagt ongeveer 42 hl/ ha. Pre-fermentatie en koude maceratie gedurende 3 dagen. Apart vinificatie voor elk ras. Er worden enkel temperatuur gecontroleerde stalen en cementen vaten gebruikt.

    40% van de blend heeft een malolactische fermentatie ondergaan in eiken vaten. De resterende 60% werd na de fermentatie in eiken vaten gerijpt. Hierna rijpt de wijn nog 9 maanden in Frans en Amerikaans eiken.

    Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toast in de lange finish. Elegant en gracieus

  • Domaines Paul Mas Cabernet Sauvignon- Syrah

    Rode wijn
    15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. 55% Cabernet Sauvignon en 45% Syrah. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.

    Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma's van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop.
  • Paul mas Grande Reserve Cabernet Sauvignon

    Rode wijn
    Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Cabernet Sauvignon druiven. De neus toont finesse en complexiteit met aroma’s van vanille en kruiden gecombineerd met rijp zwart fruit en een hint van truffels. Op het palet laat deze elegante wijn rijpheid en zachte taninnes zien met een lange afdronk. Deze wijn is heerlijk met lamsvlees of gegrilde bief.
  • Fosso Corno Il Grande

    Rode wijn
    Robijnrood van kleur.  een neus van  indrukken van pruimen en zoethout.
    Volle en stevige smaak, levendig, lange afdronk


  • Posta Piana Primitivo

    Rode wijn
    De wijn heeft eengedeeltelijke houtopvoeding. Na het persen wordt de ene helft voor 6 maanden in houten vaten en de andere helft in roestvrij stalen vaten gerijpt.

    Kleur is intens paarse  De neus: Accenten van typische fruitaroma's en kruiden van de druif. De smaak is sappig, rond en een goede structuur.

     . 
  • Conte di Campiano Primitivo di Manduria

    Rode wijn
    Sessantuno van Conte di Campiano is een krachtige wijn met geconcentreerd fruit en tannines. Een wijn die van alle gemakken voorzien is, met een zachte kruidige sap zonder een spoor van bitterheid. De kleur is diep robijnrood met aroma's van kersen, pruimen, kaneel en vanille. Een zachte harmonieuze wijn met een intense finale. Heerlijk om zo te drinken maar ook bij rijpe oude kazen, geroosterd varkensvlees, biefstuk en wildgerechten. Prachte wijn in een mooie zwarefles
  • Astoria Pinot Nero

    Rode wijn
    Groeit op de vlakke en heuvelachtige gebieden in het Noord- Oosten van Italië op  150- 200m boven de zeespiegel. Wijngaard met ca. 4.000/ 5.500 druiven per hectare. De stokken zijn 10 tot 15 jaar oud. Gemiddelde productie: 1.5 tot 2 kilo per stok, 8000- 9000 kilo per hectare.

    Het oogsten gebeurt handmatig in september. De druiven worden zacht geperst. De gesperst druiven ondergaan fermentatie gedurende 5/6 dagen de initiële vergisting geschiedt bij een tempratuur van 18- 19 graden. De wijn ondergaat vervolgens alcoholisch en malotactische fermentatie. Daarna wordt de wijn gestabiliseerd en moet de wijn na botteling nog enkele maanden op fles verder rijpen.
  • Astoria Cabernet Franc 'No Excuse'

    Rode wijn
    1. Eén van de eigenaren heeft een aangenomen kind uit Zuid Amerika.In de geest hiervan is deze wijn ontwikkeld. Van iedere fles gaat 1 euro rechtstreeks naar een hospitaalschip in Zuid Amerika die daarmee binnen de dorpen medische ondersteuning kan geven. De wijn heeft aangename zachte tonen van framboos. Toegankelijke zwoelheid en kruidige smaakbeleving. Een wijn met fraaie zuren,  in de finale zacht en soepel.
  • Astoria Clamore Rosso Nudo

    Rode wijn
    Op het landgoed Astoria in het heuvelland, op een hoogte van ca. 150 meter boven de zeespiegel; oost-west gelegen wijngaard met ca. 4000 - 5000 stokken per hectare. De stokken zijn 8-10 jaar oud.
    Gemiddelde productie: 1,5 tot 2 kilo per stok, 6500-10000 kilo per hectare.

    Het oogsten gebeurt handmatig in de periode september – oktober. Vervolgens worden de druiven ontdaan van takjes en geperst.  De geperste druiven ondergaan een korte fermentatie van 6-8 dagen bij een temperatuur van 23-25 graden. De wijn wordt geregeld overgepompt om een optimale kleur te verkrijgen, met minder tannine. Zodoende wordt de frisheid van de wijn gewaarborgd. Na klaring volgt malolactische fermentatie en opslag in stalen tanks totdat de wijn wordt gebotteld.

    Suiker : 6,5 – 7,5 gram/liter.
    Zuren : 4,5- 5,5 gram/liter totaal.
  • Velenosi Montepulciano d\'Abruzzo

    Rode wijn
    Geurend naar bosbessen, wat rokerig en aards. Naast lichte houtskool ook bramen en gedroogde pruimen. Zachte smaak met in de aandronk heerlijk fris bessenfruit. Rijpe tanines, weinig bitters en iets mineralig. Subtiel droge afdronk. Ook prettig om iets gekoeld te drinken.
  • Renzo Masi Chianti reserva

    Rode wijn
    Heerlijk vol glas wijn met een ongekend prijs-kwalteitsverhouding.
    Kleur: Robijnrood.
    Neus: Intense neus van amarenen en zwarte bessen, vleug laurier.
    Smaak: Vol en rond, uitgerijpt, zachte tannines, lange, fruitige afdronk.

    Spijs: Als aperitief en zeer veelzijdig aan tafel

    Award
    Hoogste score Wine Spectator 91 pnt (2009


  • Montresor Ripassso di Valpolicella

    Rode wijn
    Vinificatie De beste cuvées Valpolicella Classico worden in het voorjaar nogmaals vergist, nu met de pulp die is verkregen na het persen van de Amarone. Hierdoor wint de wijn enorm aan smaak en structuur. Deze methode is uniek voor de regio en wordt "Ripasso" genoemd.

    Producent Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de twee achterkleinkinderen van de oprichter en bezit het 140 hectare eigen wijngaarden in Veneto. Daarnaast is de Montresor Group opgericht die nog eens 4.500 hectare bezit in de meest vooraanstaande wijnregio's in Italië.
  • Montresor Amarone della Valpolicella

    Rode wijn
    Een diepe rode wijn, met een prachtig scala aan cpmplexe smaken. Prachtige fles, mooie uitstraling en een uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding.Niet voor niets wordt de Amarone de ‘Keizer onder de Italiaanse wijnen’genoemd. Een tradioneel proces met  een late pluk  van drie druivensoorten: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara. De druiven worden, na de handmatige pluk in oktober, gedroogd,  waarna ze in februari gekneusd worden. De hoofdfermentatie vindt plaats in stalen vaten gedurende ca. 4 maanden, daarna gaat het in Franse eikenwijnvaten gedurende 3 jaar.Na botteling op fles krijgt de wijn nog 6 maanden rust voorat het vrij gegeven wordt Natuurlijk lang van te voren decanteren om de smaken los te krijgen.
  • Montresor Amarone Fondatore

    Rode wijn
    Niet voor niets de "keizer"van de rode wijn in Italie. Laat u verrassen door deze topwijn!
    Kleur: Diep robijnrood.

    Neus: Intense, krachtige neus met indrukken van perzikbloesem, viooltjes, frambozen en munt.

    Smaak: Complexe smaak, soepel en vol, met tonen van rozijnen. Lange, krachtige finish.

    Spijs: Ideale begeleider van rood vlees en kazen.
  • Montresor amarone Crosare

    Rode wijn
    De trossen worden eerst te drogen gelegd en verliezen daarbij 45% van hun gewicht doordat het water verdampt. Pas aan het eind van februari worden de druiven geperst. De most is rijk en geconcentreerd en vergist gedurende 4 maanden op tanks van RVS, bij een gecontroleerde, lage temperatuur, tot de wijn geheel en al droog is. Daarna houtopvoeding: Drie jaar op gebruikte vaatjes van Frans eiken.
    Kleur: Diep robijnrood.

    Neus: Kenmerkende, intense neus van fruit en specerijen.

    Smaak: Vol en rijk, licht bitter (als van chocolade), indrukken van viooltjes, zoethout, bramen en rijpe kersen. Lange, intense finale.

    Spijs: dit is een wijn om de wereld om te draaien. eerst deze wijn kiezen en dan pas gerecht uitzoeken Te denken valt daarbij aan wild, mooi rood vlees, oude kazen.
  • Biscardo Ripasso di Valpolicella

    Rode wijn
    Deze speciale Valpolicella Superiore van de broers Martino en Maurizio Biscardo in Soave is intens en diep robijnrood. De wijn is samengesteld uit Corvina, Rondella en Molinara druiven. Na de persing wordt voor deze wijn het fermentatieproces opnieuw op gang gebracht, door de warme uitgeperste druivenschillen van de Amarone toe te voegen. Hierdoor krijgt de wijn alle kenmerken van een 'kleine' Amarone die een stuk sneller op dronk is en wat minder zwaar van smaak.
    De rijping van deze volle wijn vindt, gedurende 1 jaar, plaats in 30 hl grote Slavonsich eiken vaten. Het rijpingsproces wordt vervolgd gedurende een periode van 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.

    Het bouquet is rijk en complex, met duidelijke tonen van kersen en op de achtergrond chocolade. De smaak is droog, zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.
  • Biscardo Amarone di Valpolicella

    Rode wijn
    Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
    De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.
    De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.
    Deze Amarone wordt geproduceerd in speciale droog kamers onder gecontroleerde condities. Bij Amarone is de kwaliteit van de schil van de druiven de voornaamste zorg, dit zorgt namelijk voor de tannines, kleur en intensiteit van de smaak van de wijn. De drogingsproces concentreert niet alleen de sappen van de druiven, maar verhoogt ook het huidcontact van de druiven. Het droogproces metaboliseert de zuren van de druiven en creëert een polymerisatie van de tannines in de huid dat bijdraagt aan de balans van de wijn.
    Het droogproces duurt 120 dagen. De meest duidelijke consequentie van dit proces is het gewichtsverlies van 35-45% van de Corvina druiven, 30-40% van de Molinara druiven en 27-40% van de Rondinella druiven.
    Na het drogen, eind januari/begin februari, worden de druiven geplet en op lage temperatuur gefermenteerd, dit duurt 30-50 dagen. Na de fermentatie rijpt de wijn eerst in roestvrijstalen tanks en daarna in kleine vaten van 20 tot 50 hectoliter.

    Deze Amarone heeft een intens granaatrode kleur. In de neus komt een karakteristiek wijnachtig boeket naar voren, een intense en aanhoudende geur, met hints van kersen. In de mond is deze wijn fluwelig met een licht bittertje en hints van kersen en goed in balans. Serveer deze Amarone op 16-18 graden Celsius.

     
  • Noras Cannonau di Sardegna

    Rode wijn

    Santadi is een van de beste, zo niet de allerbeste coöperatie van het eiland Sardinië. Maar hoort ook tot de top van de coöperaties van heel Italië, al langer dan 20 jaar. Zo'n 600 hectare maar liefst aan wijngaarden. Kwaliteit en karakter van een wijn zijn dus niet afhankelijk van de schaalgrootte. Santadi bewijst dit als geen ander. Nog altijd voorbeeldige kwaliteit en prijs en moeilijk te overtreffen in de breedte van de basiswijnen tot de topselecties.

    Deze Noras is gemaakt van 90% Cannonau en 10% Carignano druiven. Een intense robijnrode kleur die neigt naar granaatrood. In de neus komen Mediterrane tonen naar voren, complexe aroma’s van bosbessen en rijpe bramen, zoete specerijen, tabak en chocolade. Op het palet is deze wijn warm en zacht, met zoete tannines van fijne zeldzame intensiteit.
    Deze wijn gaat goed samen met geroosterd en gegrild vlees, vis, wild en kazen.
  • Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOCj

    Rode wijn

    Caldora is een van de grootste coöperatieve wijnbedrijven in de Abruzzen. Totaal aantal wijngaarden beslaat ongeveer 1200 ha, maar alleen de beste 200 ha worden geselecteerd, gevinifieerd en gebotteld onder de naam Caldora. De meerderheid van deze aanplant zich bevindt binnen het gebied Ortona in een ideaal microklimaat tussen de Adriatische kust en de 3000 meter hoge Mount Maiella. Een hyper moderne winery gekoppeld aan een avant garde-wijngaard management systeem zorgen voor heerlijk zuivere wijnen barstensvol rijp fruit. De essentie van Caldora is wijnen van hoge kwaliteit voor alledag en voor iedereen.

    De Piano del Cerro komt uit oude Aglianico druiven uit de wijngaarden rond Acerenza. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. In de neus complex, kruidig met zeer veel rood fruit van zwarte kers tot rijpe pruimen. Met een volle kruidige smaak van cassis, zwarte kersen, tabak en ceder en een lichte balsamico toets. De Piano del Cerro ondergaat 15 maanden houtrijping op klassiek frans eiken. Deze wijn laat gegarandeerd een blijvende indruk na!
  • Vesevo Taurasi DOCG

    Rode wijn
    Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius, met zijn dramatische uitbarstingen. De Vesuvius is in vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning en fraîcheur geven.

    Kwaliteit, persoonlijkheid en originaliteit van de wijnen zijn het resultaat van de korte link tussen de traditionele waarden en de moderne technologie. De passie leidt hun door continu onderzoek en nieuwe technologieën die kennis uitbreiden, om nieuwe hoge kwaliteit te bereiken, altijd verkregen met het respect en de volle uitdrukking van het land waar ze vandaan komen.

    Deze Taurasi heeft een diepe donkerrode kleur. In de neus delicate aroma’s van rood fruit en bessen. In de mond komen smaken van drop en kruiden naar voren. Een mooie ronde wijn met zachte tannines.
  • Il Poggione rosso di Montalcino

    Rode wijn
    een wijn met houtopvoeding: Een deel van de wijn rijpt 12 maanden op grote en kleine vaten van Frans eiken, waarna nog flesrijping volgt voor 6 tot 9 maanden.

    Kleur: Donkerrode kleur.

    Neus: Fruitig bouquet, bessen, licht toont van aardsheid.

    Smaak: Krachtige wijn met veel aards fruit, hints van chocolade en kersen. Lange afdronk. "Een jonge Brunello"


  • Il Poggione Brunello di Montalcino DOCG

    Rode wijn
    Houtopvoeding: De wijn rijpt gedurende drie jaar in foeders (20 tot 50 hl) van Frans eiken, en rijpt daarna nog minimaal 12 maanden op fles.

    Kleur: Robijnrood met een granaatrode gloed.

    Neus: Zeer complexe neus, indrukken van wilde kruiden, teer, kersen.

    Smaak: Stevig glas wijn, veel primair fruit nog, tannineus, fraaie balans, lange afdronk.

    Spijs: Bij rood vlees, wild en oude kazen

    Award
    2006 - Wine Enthusiast 93 points Hoogste score Wine Spectator 93 pnt 2006
    2009 - Parker 90 punten
    2010 - Parker 98 punten
  • Reverdita Barbera d'Alba Butti

    Rode wijn
    Een prachtige Barbera, zeer krachtige wijn met een volle ronde smaak door goede rijping op hout. De stijl waarmee  wijnmaker Michele Reverdito zo succevol is met zijn Barolo's, komt ook in deze wijn ten volste tot uitrdukking.

    De druiven worden verbouwd op ‘Butti’-percelen. De wijn is robijnrood met violette tinten en heeft een prachtig volle, en ronde smaak van de lange rijping op Franse barriques. Nu op dronk. Vooral lekker bij sterk smakende gestoofde, gegrilde of witvlees gerechten en pasta’s.
  • Silvio Grasso Barolo DOCG

    Rode wijn
    Sylvio Grasso maakt wijnen van zeer hoog niveau. Absoluut wereldtop.
    Kenmerkend is de zachte houtrijping.
  • Fratelli Alessandria Barolo 2010

    Rode wijn
    Een verschrikkelijk mooie Barolo. Niet alleen qua uitstraling van het klassieke etiket, maar zeker door de inhoud. een grote wijn, rijk en fruitig. Zuiver en verfijnd met veel karakter. ieder woord is teveel: de wijn is om te genieten! Advies te decanteren.
  • Pelissero Bricco San Giuliano Barbaresco DOCG

    Rode wijn
    Een prachtige Barbaresco, afkomstig van de Bricco San Giuliano, 4 hectare perfect verzorgde wijngaard in Neive.


    Gerijpt op grote houten foeders gedurende twee jaar, daarna nog een jaar op fles.

    Kleur: Heldere, granaatrodekleur.

    Neus: De geur ontwikkelt zich langzaam en geeft indrukken van rode kersen, zoethout, vanille en balsamico.

    Smaak: Verfijnd en elegant, mooi evenwicht tussen zuren en tannines, lange afdronk.

    Spijs: Wild, rood vlees, harde kazen.
  • Thenard Corton Grand Cru le Roi

    Rode wijn
    Houtopvoeding
    Op eikenhouten vaten, gedurende 18 maanden.

    Kleur
    Robijnrood van kleur.

    Neus
    Complex, met veel rood fruit en ondertonen van kreupelhout.

    Smaak
    Zuiver en puur Pinot-fruit, met vele onderliggende lagen. verfijnd en intens, met een zeer lange afdronk.
  • Dessertwijn

  • Astoria Lounge Moscato

    Dessertwijn
    Elegante geur met exotisch fruit, rijpe ananas, rozen en muskaat. Goede mousse met grote bubbels. Rijke smaak met kruidige en lichtzoete toon, acaciahoning, perzik en een fris zuurtje. Spannende afdronk door de rijke smaken van honing en abrikoos, goed in balans met zacht bittertje en zwoeler citrusfruit. De moscatodruiven groeien exclusief voor Astoria in Piemonte, omdat in deze bergachtige streek de mooie diepgang in smaak ontstaat door de koude nachten en hete dagen. Deze wijn is ook heel geschikt om bij een lichtzoet dessert te drinken!
  • Astoria Ventus Moscato de Sicilie

    Dessertwijn
    Heerlijke overrijpe abrikoos-tonen in de neus, vleugje honing. Zwoel, exotisch geconfijt fruit. De druiven worden speciaal geselecteerd en licht gedroogd. Kort na de start van de gisting, wordt er brandewijn toegevoegd. Hierdoor wordt het gistingsproces onderbroken en ontstaat er een wijn met een hoog alcoholgehalte en restsuiker. Uitgesproken smaak; zoet, vol, warm en rond. Rijpe perzik, abrikoos en mandarijn.
  • Chateau Paul Mas Maury 0.375 lt

    Dessertwijn
    Jean Claude Mas is de wijnmaker van een serie wijnen onder de naam Mas des Mas. Zijn topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc en Roussillon. Hier betreft het een rode “vin doux naturel” van 6 ha. wijngaarden bij Maury (25 km ten noordoosten van Perpignan).

    De Grenache druiven komen van meer dan 40 jaar oude wijnstokken. De druiven worden laat handmatig geoogst. Daardoor is er een lage opbrengst van 25 hl/ha, extra rijp, zeer donkere kleur, zachte tannines en lage zuurgraad. De druiven worden gedurende 3 weken gegist op het vat. Elke dag overgepompt om maximale extractie van de tannines te krijgen. Vervolgens wordt alcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. Hierna 9 weken op het vat om een goede balans te krijgen. Vervolgens wordt er geperst en gaat de wijn 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”. Ontstaat een wijn met 17,5% alcohol. De kleur van deze wijn is diep paars met rode tinten. In de neus komen donker fruit en kruiden naar voren. De smaak van deze wijn is rijk en fluwelig met zachte tannines en vervolgens zoet met een lange afdronk. Is jong drinkbaar maar hij kan ook goed ouderen. In ideale omstandigheden kan de wijn wel 20 jaar bewaard worden.
  • Astoria Fervo Refrontolo Passito

    Dessertwijn
    Een snoepje onder de rode dessertwijnen. Rijke geur van amarene-kersen, rijpe rode bessen en amandelspijs. Intense volle smaak van krenten en rozijnen, fluwelig, harmonieus met duidelijke tonen van zwarte bessen en donkere chocolade in de afdronk
  • Gedistilleerd

  • Amaretto Gozio- Franciacorta

    Gedistilleerd
    De echte tradionele Amaretto
  • Astoria Grappa Bianca

    Gedistilleerd
    Een ingetogen neus met tonen van citrus, iets moutachtig. De smaak is stevig, een klassiek verfijnde grappa. De afdronk is aangenaam met een prettig bittertje. 
  • Astoria Grappa Barricata

    Gedistilleerd
    Grappa van rode druiven, verkregen na een lange maceratie in wijn en direct verwerkt na het indrukken. Het destillaat wordt vervolgens gerijpt in franse eiken vaten voor meer dan 6 maanden.
    Dit resulteerd in een warme zachte grappa, diep houtachtig, met duidelijke tabak hints zoete specerijen en saffraan.