Chateau Paul Mas Maury 0.375 lt

Jean Claude Mas is de wijnmaker van een serie wijnen onder de naam Mas des Mas. Zijn topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc en Roussillon. Hier betreft het een rode “vin doux naturel” van 6 ha. wijngaarden bij Maury (25 km ten noordoosten van Perpignan).

De Grenache druiven komen van meer dan 40 jaar oude wijnstokken. De druiven worden laat handmatig geoogst. Daardoor is er een lage opbrengst van 25 hl/ha, extra rijp, zeer donkere kleur, zachte tannines en lage zuurgraad. De druiven worden gedurende 3 weken gegist op het vat. Elke dag overgepompt om maximale extractie van de tannines te krijgen. Vervolgens wordt alcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. Hierna 9 weken op het vat om een goede balans te krijgen. Vervolgens wordt er geperst en gaat de wijn 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”. Ontstaat een wijn met 17,5% alcohol. De kleur van deze wijn is diep paars met rode tinten. In de neus komen donker fruit en kruiden naar voren. De smaak van deze wijn is rijk en fluwelig met zachte tannines en vervolgens zoet met een lange afdronk. Is jong drinkbaar maar hij kan ook goed ouderen. In ideale omstandigheden kan de wijn wel 20 jaar bewaard worden.

Spumante-Lounge

Champagne en Prosecco

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

Gedistilleerd

Informatie aanvragen

Delizia Wijnen is geen webwinkel. U kunt wel vrijblijvend meer informatie aanvragen over onze artikelen. Kies op de site de producten uit waarover u meer informatie wilt. U heeft nu geselecteerd:  Stuur mij informatie op!
U kunt natuurlijk ook eerst meer producten selecteren.