Biscardo Amarone di Valpolicella

Veneto

covina, Molinara en Rondinella
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Soave geven de broers Mauricio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Corvina en Rondinella druiven zijn de basis voor de productie van de wijnen uit Verona, zoals Valpolicello, Ripasso en Amarone, die internationaal veel succes hebben. De wijngaarden liggen op de heuvels in kleine stadjes rondom Verona op 150 tot 250 meter boven zeeniveau. De druiven worden handmatig geplukt en in houten kisten geplaatst, normaal gesproken wordt dit ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gedaan, om extreme hitte te vermijden gedurende de dag. De druiven blijven intact, waardoor de schil geen last heeft van gisting tijdens het transport.
De druiven worden vervolgens gedroogd zodat de suikers en smaakstoffen geconcentreerd worden.
Deze Amarone wordt geproduceerd in speciale droog kamers onder gecontroleerde condities. Bij Amarone is de kwaliteit van de schil van de druiven de voornaamste zorg, dit zorgt namelijk voor de tannines, kleur en intensiteit van de smaak van de wijn. De drogingsproces concentreert niet alleen de sappen van de druiven, maar verhoogt ook het huidcontact van de druiven. Het droogproces metaboliseert de zuren van de druiven en creëert een polymerisatie van de tannines in de huid dat bijdraagt aan de balans van de wijn.
Het droogproces duurt 120 dagen. De meest duidelijke consequentie van dit proces is het gewichtsverlies van 35-45% van de Corvina druiven, 30-40% van de Molinara druiven en 27-40% van de Rondinella druiven.
Na het drogen, eind januari/begin februari, worden de druiven geplet en op lage temperatuur gefermenteerd, dit duurt 30-50 dagen. Na de fermentatie rijpt de wijn eerst in roestvrijstalen tanks en daarna in kleine vaten van 20 tot 50 hectoliter.

Deze Amarone heeft een intens granaatrode kleur. In de neus komt een karakteristiek wijnachtig boeket naar voren, een intense en aanhoudende geur, met hints van kersen. In de mond is deze wijn fluwelig met een licht bittertje en hints van kersen en goed in balans. Serveer deze Amarone op 16-18 graden Celsius.

 

Spumante-Lounge

Champagne en Prosecco

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

Gedistilleerd

Informatie aanvragen

Delizia Wijnen is geen webwinkel. U kunt wel vrijblijvend meer informatie aanvragen over onze artikelen. Kies op de site de producten uit waarover u meer informatie wilt. U heeft nu geselecteerd:  Stuur mij informatie op!
U kunt natuurlijk ook eerst meer producten selecteren.