Montresor amarone Crosare

Italie- Veneto

60% Corvina Veronese, 30% Rondinella, 10% Molinara
De trossen worden eerst te drogen gelegd en verliezen daarbij 45% van hun gewicht doordat het water verdampt. Pas aan het eind van februari worden de druiven geperst. De most is rijk en geconcentreerd en vergist gedurende 4 maanden op tanks van RVS, bij een gecontroleerde, lage temperatuur, tot de wijn geheel en al droog is. Daarna houtopvoeding: Drie jaar op gebruikte vaatjes van Frans eiken.
Kleur: Diep robijnrood.

Neus: Kenmerkende, intense neus van fruit en specerijen.

Smaak: Vol en rijk, licht bitter (als van chocolade), indrukken van viooltjes, zoethout, bramen en rijpe kersen. Lange, intense finale.

Spijs: dit is een wijn om de wereld om te draaien. eerst deze wijn kiezen en dan pas gerecht uitzoeken Te denken valt daarbij aan wild, mooi rood vlees, oude kazen.

Spumante-Lounge

Champagne en Prosecco

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

Gedistilleerd

Informatie aanvragen

Delizia Wijnen is geen webwinkel. U kunt wel vrijblijvend meer informatie aanvragen over onze artikelen. Kies op de site de producten uit waarover u meer informatie wilt. U heeft nu geselecteerd:



  Stuur mij informatie op!
U kunt natuurlijk ook eerst meer producten selecteren.