Cadaulan Blanc

Frankrijk Bordeaux

Sauvignon blanc, Semillon
Château Cadaulan is een prachtig en modern wijngoed, in het hart van de internationale wijnwereld, de Franse Bordeaux. Het château is sinds 2004 eigendom van de LImburgse familie Smeets, sinds 2008 is de enige dochter van de familie, Chantal, verantwoordelijk voor het wijn maken. Haar doel en passie is om kwaliteitswijnen te maken met moderne methodes, maar met respect voor traditie. 

Château Cadaulan streeft naar optimale, zuivere wijnen die spreken van terroir en liefde voor het vak. Daarom gaan zij in het hele productie-proces, van het veldwerk tot het bottelen, zeer nauwgezet te werk.  De grootste uitdaging is om in te spelen op de omstandigheden, om van iedere oogst een kwaliteitswijn te maken. In de praktijk betekent dit een uitgebreide planning van veldwerk, lage rendementen, een zeer zorgvuldige sortering van de druiven op kwaliteit en het steeds weer zoeken naar nieuwe methodes om resultaten te verbeteren.

Deze bordeaux Blanc is een typische witte bordeaux wijn. Met het gros aan Sauvignon Blanc 80% en aangevuld met 20% Sémillon. De wijn wordt gefermenteerd 3 weken lang in roestvrijstalen vaten. Na deze eerste fermentatie wordt de wijn direct op de fles gebracht. Zo onstaat er een zeer zuivere en frisse Elixir de Gravaillac met prachtige zuren en gastronomische kanten. Deze witte wijn kan dus uitstekend bij salades, lichte visgerechten en schaal- en schelpdierenSpumante-Lounge

Champagne en Prosecco

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

Gedistilleerd

Informatie aanvragen

Delizia Wijnen is geen webwinkel. U kunt wel vrijblijvend meer informatie aanvragen over onze artikelen. Kies op de site de producten uit waarover u meer informatie wilt. U heeft nu geselecteerd:  Stuur mij informatie op!
U kunt natuurlijk ook eerst meer producten selecteren.