Vinzelles Pouilly Fuissé

Zuid Bourgogne

Pouilly Vinzelles is een appellatie in de region Macon en bestaat uit 53 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn gelegen op steile hellingen op het oosten met uitzicht op de Saone Vallei en worden gedomineerd door het kasteel van Vinzelles en is al eeuwen eigendom van de familie de Lostende. 
De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en is rijk aan silica dat zorgt voor veel finesse en mineraliteit van de wijn. Op het oppervlak van de bodem ligt een grote hoeveelheid fossiele kalksteen. De ligging op het oosten en zuiden is ideaal voor de perfecte rijpheid van de druiven.
De druiven worden handmatig geoogst. De wijn heeft een lichtgele tint. In de neus complexe aroma’s van citrus en zoete specerijen. De wijn heeft veel finesse en een typisch karakter. Deze wijn is heerlijk bij vis, kalfszwezerik en geroosterde kwartel, kaas en andere fijne vleessoorten.

Spumante-Lounge

Champagne en Prosecco

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

Gedistilleerd

Informatie aanvragen

Delizia Wijnen is geen webwinkel. U kunt wel vrijblijvend meer informatie aanvragen over onze artikelen. Kies op de site de producten uit waarover u meer informatie wilt. U heeft nu geselecteerd:  Stuur mij informatie op!
U kunt natuurlijk ook eerst meer producten selecteren.